Bibelskolen for deg som vil vokse som kristen, reise, oppleve en annen kultur fra innsiden og bety en forskjell. På Global Disippel har du som en del av bibelskoleåret praksis i utlandet i 4,5 måned samtidig som du får tett oppfølging både før, under og etter uteoppholdet.Ditt skoleår:

1 - Høst - på Gå Ut Senteret

Året på Gå Ut Senteret begynner med to måneder på skolen i Hurdal der undervisningen peker på Bibelens betydning og relevans for vår tid. I tillegg er undervisningen og veiledningen praktisk rettet mot den praksisen du skal ha i utlandet. Vi har sendt ut team gjennom 30 år og i tiden før utreise er fokuset vårt å gjøre de studentene vi sender ut om til gode teamarbeidere som kan jobbe sammen og bety en forskjell også når man møter en utfordrende hverdag langt borte fra den tryggheten vi har i vårt hjemland. På skolen er det et internasjonalt miljø og det skjer noe nytt hver dag. På høsten yrer Gå Ut Senteret av forventning, lovsang, volleyball, dans, andaktskurs, underholdningskvelder, bønn, husfellesskap og visumsøknader. I helgene skjer det også mye om høsten, og vi inviterer tidligere studenter og de som bor i Hurdal til arrangement på skolen. Hver høst har vi en en svært viktig fotballkamp mot naboskolen vår på Hurdal Verk og vi har vår egen isbadeklubb med oppmøte i Hurdalsjøen 500 meter fra skolen. Som student på Gå Ut Setneret bor du på 1-2 manns rom i et av husene som hører til skolen sammen med 10-12 andre studenter og du får tildelt en veileder som følger deg opp både individuelt og teamet ditt som fellesskap.

2 - Vinter- på uteopphold

 

Før november kommer reiser du sammen med et team på fire til Asia, Afrika eller Sør-Amerika hvor du jobber sammen med lokale menigheter/misjonsorganisasjoner. Vi har mange spennende praksistilbud og tror du vil finne noe som passer for deg. Se landtilbudene lenger ned på siden.

3 - Vår - i Norge

 

Reisen er ikke over når du kommer hjem. Vi hjelper deg både med å lande igjen i Norge og å omsette alle inntrykkene og kunnskapen til verktøy du kan bruke resten av livet. Vi har hvert år en turne der man reiser i nye team til menigheter og skoler og bibelundervisning og  er en sentral del også av vårsemesteret.

 

Fem gode grunner til å velge Global Disippel:

  1. Bety en forskjell og bli forandret.
  2. Reise og oppleve en annen kultur fra innsiden
  3. Bli utrustet til å leve livet som disippel 
  4. Komme nærmere Gud, andre mennesker og deg selv
  5. Gå videre i ditt kristne liv og videre ut i verden

Hva synes tidligere elever?

"I år har jeg opplevd Guds globale kjærlighet i møte med fantastiske mennesker og spennende undervisning. Tidenes år!"
Kamilla Aspelund, student i 13/14 med praksis i Ecuador. 

"Så utrolig godt det er å være omringet av så mange flotte folk på et så flott sted! Anbefaler virkelig et år på Gå Ut Senteret!"
Solveig Karin Pedersen, student 12/13 med praksis i Kambodsja.

"Eg er veldig fornøyd med året mitt her på Gå Ut Senteret. Har lært mykje om Gud og meg sjølv, fått mange gode venner og hatt eit fantastisk uteopphald."
Sigrid Nese, student 12/13 med praksis i Brasil.

"Dette er det beste året jeg har hatt i hele mitt liv".
Eirik Stenberg, student 10/11 med praksis i Mali .


Studiepoeng

Ja, du kan til og med få studiepoeng, hvis du skulle ønske det ...

Du kan om du vil, ta inntil 30 studiepoeng ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Interkulturell kommunikasjon. Studiet passer for deg som går Global Disippel eller Faith in Action, og du får grunnleggende teoretisk innføring med fokus på begrep som kultur, samfunn, kulturkonstruksjon, globalisering og livssyn. 

Du søker lokalt opptak til Gimlekollen på høsten. Du trenger altså ikke å stresse med samordna opptak. 

Emnene heter: 
IK101 Interkulturell Kommunikasjon (Grunnleggende teori) 

IK102 Studieophold

Man tar to eksamener på våren. En er en fire dagers hjemmeeksamen i april. Den andre er en to ukers hjemmeeksamen i slutten av mai/begynnelsen av juni. Men det er altså helt frivillig.

Priser for skoleåret 2014 / 2015

Skolepenger: kr 8000,- pr. semester.

Uteopphold/ekskursjoner: kr 9000,-* pr. semester. Dette inkluderer flybilletter, forsikring, språkkurs, transportutgifter til og fra jobb og visum. (For Asia er uteoppholdet kr 1000,- billigere pr. semester, for Sør-Amerika, kr 1000,- dyrere).

Boutgifter pr. uke: kr 1460,- pr uke. Dette dekker husleie (kr 1100,-) og middag (kr 360,-) på virkedager høst og vår. Høstsemesteret har 18 uker og vårsemesteret 22 uker. 

Totalt utgjør dette kr 94400,-.

  • I tillegg må det regnes ca. kr 4000,- (ca. 150-200,- pr. uke) til brødmat, og til middag i helgene. 
  • Påmeldingsavgift kr 1500,-
  • Vaksiner og eventuelle fagbøker kommer i tillegg.
Lånekassen
Global Disippel, Faith in Action og Praktisk Missiologi og Bistand er alle støtteberettiget Statens Lånekasse for Utdanning. Du må selv søke om lån og stipend på www.lanekassen.no 

Søk nå.

Søknadsskjema finner du her.