Bibelskolen for deg som vil vokse som kristen, reise, oppleve en annen kultur fra innsiden og bety en forskjell. På Global Disippel har du som en del av bibelskoleåret praksis i utlandet i 4,5 måned samtidig som du får tett oppfølging både før, under og etter uteoppholdet.

 

Ditt skoleår:

1 - Høst - på Gå Ut Senteret

Året på Gå Ut Senteret begynner med to måneder på skolen der undervisningen peker på Bibelens betydning og relevans for vår tid. I tillegg er undervisningen og veiledningen praktisk rettet mot den praksisen du skal ha i utlandet. Vi har sendt ut team gjennom 30 år og i tiden før utreise er fokuset vårt å gjøre de studentene vi sender ut om til gode teamarbeidere som kan jobbe sammen og bety en forskjell også når man møter en utfordrende hverdag langt borte fra den tryggheten vi har i vårt hjemland.

På skolen er det et internasjonalt miljø og det skjer noe nytt hver dag. På høsten yrer Gå Ut Senteret av forventning, lovsang, volleyball, dans, andaktskurs, underholdningskvelder, bønn, husfellesskap og visumsøknader. Som student på Gå Ut Setneret
får du tildelt en veileder som følger deg opp både individuelt og teamet ditt som fellesskap.

2 - Vinter- på uteopphold

Før november kommer reiser du sammen med et team på fire til Asia, Afrika eller Sør-Amerika hvor du jobber sammen med lokale menigheter/misjonsorganisasjoner. Vi har mange spennende praksistilbud og tror du vil finne noe som passer for deg. Se landtilbudene lenger ned på siden.

3 - Vår - i Norge

Reisen er ikke over når du kommer hjem. Vi hjelper deg både med å lande igjen i Norge og å omsette alle inntrykkene og kunnskapen til verktøy du kan bruke resten av livet. Vi har hvert år en turne der man reiser i nye team til menigheter og skoler og bibelundervisning og  er en sentral del også av vårsemesteret.

 

Fem gode grunner til å velge Global Disippel:

  1. Bety en forskjell og bli forandret.
  2. Reise og oppleve en annen kultur fra innsiden
  3. Bli utrustet til å leve livet som disippel 
  4. Komme nærmere Gud, andre mennesker og deg selv
  5. Gå videre i ditt kristne liv og videre ut i verden

 

Hva synes tidligere elever?

"I år har jeg opplevd Guds globale kjærlighet i møte med fantastiske mennesker og spennende undervisning. Tidenes år!"
Kamilla Aspelund, student i 13/14 med praksis i Ecuador. 

"Så utrolig godt det er å være omringet av så mange flotte folk på et så flott sted! Anbefaler virkelig et år på Gå Ut Senteret!"
Solveig Karin Pedersen, student 12/13 med praksis i Kambodsja.

"Eg er veldig fornøyd med året mitt her på Gå Ut Senteret. Har lært mykje om Gud og meg sjølv, fått mange gode venner og hatt eit fantastisk uteopphald."
Sigrid Nese, student 12/13 med praksis i Brasil.

"Dette er det beste året jeg har hatt i hele mitt liv."
Eirik Stenberg, student 10/11 med praksis i Mali.

 

Studiepoeng

Ja, du kan til og med få studiepoeng, hvis du skulle ønske det ...

Du kan om du vil, ta inntil 30 studiepoeng ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Interkulturell kommunikasjon. Studiet passer for deg som går Global Disippel eller Faith in Action, og du får grunnleggende teoretisk innføring med fokus på begrep som kultur, samfunn, kulturkonstruksjon, globalisering og livssyn. 

Du søker lokalt opptak til Gimlekollen på høsten. Du trenger altså ikke å stresse med samordna opptak. 

Emnene heter: 
IK101 Interkulturell Kommunikasjon (Grunnleggende teori) 

IK102 Studieopphold

Man tar to eksamener på våren. En er en fire dagers hjemmeeksamen i april. Den andre er en to ukers hjemmeeksamen i slutten av mai/begynnelsen av juni. Men det er altså helt frivillig.
 

Priser for skoleåret 2015 / 2016

Skolepenger: kr 8 000,- pr. semester.

Uteopphold/ekskursjoner: kr 9 000,-* pr. semester. Dette inkluderer flybilletter, forsikring, språkkurs, transportutgifter til og fra jobb og visum. (For Asia er uteoppholdet kr 1 000,- billigere pr. semester, for Sør-Amerika, kr 1 000,- dyrere).

Totalt utgjør dette kr 34 000,-.

  • I tillegg kommer utgifter til kost og losji 
  • Påmeldingsavgift kr 1 500,-
  • Vaksiner og eventuelle fagbøker kommer i tillegg
Lånekassen
Global Disippel, Faith in Action og Praktisk Missiologi og Bistand er alle støtteberettiget Statens Lånekasse for Utdanning. Du må selv søke om lån og stipend på www.lanekassen.no 
 

Søk nå

Søknadsskjema finner du her.